Geef gehoor!

De Luisterlijn roept heel Nederland op om beter en vaker naar elkaar te luisteren. Echt luisteren naar elkaar zorgt voor verbinding. Het voorkomt eenzaamheid, verzacht pijn, vermindert relatieproblemen en zorgt voor begrip tussen mensen.

Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt bij de Luisterlijn, stijgt flink. Steeds meer mensen die eenzaam zijn, zich somber of leeg voelen, kunnen met hun verhaal niet in de eigen omgeving terecht.

Bij de vrijwilligers van de Luisterlijn vinden zij een onbevooroordeeld, luisterend oor. Uit ons Luisteronderzoek blijkt ook nog eens dat 55% van de mensen vindt dat we tegenwoordig minder vaak goede gesprekken voeren. 

Daarom: Nederland Geef Gehoor! Bel met de vriendin die met zichzelf in de knoop zit. Loop even langs bij de buurman die eenzaam lijkt. Knoop een praatje aan met de collega met wie het niet zo lekker gaat, vraag hoe het écht gaat. En luister, met tijd en aandacht. De Spoedcursus Luisteren helpt je op weg! 

Josephine Zwaan, singer-songwriter, doet de Spoedcursus Luisteren.

Mandela Wee Wee is acteur en voor hem is écht luisteren heel belangrijk. Hij doet een oproep: 

 

Dat écht luisteren heel belangrijk is, vinden we niet alleen bij Sensoor. 
Corine Jansen onderzoekt als wetenschapper al 10 jaar het effect van écht luisteren:

Kapper Hans de Bruin vertelt waarom mensen in de kapperstoel hem zoveel toevertrouwen: Anna-Djoke vertelt hoe belangrijk het is dat er echt naar haar wordt geluisterd wanneer ze zich somber voelt. 

 

Privacy statement