Lokale acties in het land

Tijdens de campagne Nederland Geef Gehoor! kwamen onze vrijwilligers in actie om aandacht te vragen voor de waarde van een luisterend oor. Normaal gesproken doen zij anoniem en ongezien hun luisterwerk aan de telefoon, chat en mail. Maar speciaal voor deze campagne gingen ze de straat op om ook daar een luisterend oor te bieden.

     Luisterhuis Venlo

Glazen Luisterhuizen in Venlo en Den Haag
Op het Plein in Den Haag stond een Glazen Luisterhuis waar je direct de Landelijke Spoedcursus Luisteren kon doen. Op 2 juni werd het Glazen Luisterhuis geopend door directeur-bestuurder Monique van Bijsterveld en dé chansonband van Nederland: het Haagse Tess et les Moutons. Minister Hugo de Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport kwam op 5 juni langs om te luisteren naar de vrijwilligers van de Luisterlijn en de Spoedcursus Luisteren te doen. 

Ook in Venlo was een Glazen Luisterhuis te bezoeken, op het Flujasplein. Op 2 juni om 11:00 uur opende de wethouder samen met stadsdichter Herman Verweij het Glazen Luisterhuis. 

Op 2 en 3 juni waren er diverse luister-acties in heel het land. 

Steltlopers Den Bosch

Den Bosch: Steltlopers in de stad
Op de markt in Den Bosch flyerden steltlopers voor de campagne Nederland Geef Gehoor! Vrijwilligers bezochten woonzorgcentra om een luisterend oor te bieden. In Woonzorgcentrum de Grevelingen was op 2 juni het Danspaleis: een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt.

 

Zaandam
In Zaandam zijn vrijwilligers samen met de Zaanse radio de markt opgegaan om naar mensen te luisteren en flyers uit te delen. Het filmpje wordt heel de week uitgezonden op RTV Zaanstreek. 

Eindhoven
Ook in Eindhoven gaan twee steltlopers in het centrum van Eindhoven op pad met een luisterend oor. In verpleeghuis Dommelhoef bij de ingang en ontmoetingsruimte werd een luisterzitje ingericht waar bewoners terecht konden voor een luisterend oor. 

Nijmegen: Luisterstand en flyeractie
Op de markt op de hoek Grote Markt - Stikke Hezelstraat kon je op 2 juni een luisterend oor vinden bij de vrijwilligers van de Luisterlijn.

Tilburg: Luisterbankjes in het Luisterpark Leijpark
Op 2 juni werd het Leijpark omgetoverd tot een luisterpark. Verspreid door het park waren er luisterplekken waar vrijwilligers een luisterend oor boden. Passanten mochten aanschuiven om hun verhaal te vertellen.

 

Amerfoort: luisterbus on-tour
In Amersfoort stapten de vrijwilligers in een ‘Luisterbus on tour’. Op drukke plaatsen in de stad boden zij een luisterend oor, een hapje en een drankje. 

Lelystad: Luisterlunch
Op 2 juni werd in Woonzorgcentrum de Uiterton voor 75 ouderen een luisterlunch georganiseerd. Onze vrijwilligers schoven aan en boden een luisterend oor aan de bewoners. Daarnaast werden de bewoners getrakteerd op een optreden van Roy Oostweegel, de volkszanger van Lelystad.

zwolle unlimited

Zwolle: Luisterplekken op festival “Zwolle Unlimited”
In Zwolle werd op het festival “Zwolle Unlimited” een luisterplek ingericht om mensen verhalen te laten vertellen. 

Alkmaar: Bertje Doperwtje
Alkmaars bekendste straatartiest Bertje Doperwtje trad op in het centrum van Alkmaar terwijl de vrijwilligers een luisterend oor boden. 

Hilversum: koffiecorner Albert Heijn
Vrijwilligers schonken koffie en aandacht bij de koffiecorner van Albert Heijn bij AH Kerkelanden.

Apeldoorn: wijkcentrum de Stolp
Een team vrijwilligers boden koffie en een luisterend oor in wijkcentrum de Stolp (Eglantier en flyeren in het wijkcentrum).

Danspaleis Middelburg

Middelburg: Danspaleis in Zorgcentrum Randhof!

Borne
Een team vrijwilligers ging on-tour flyeren en luisteren in diverse steden en wijken in de omgeving.

Haarlem
Zaterdag 2 juni bezocht een team vrijwilligers in de ochtend het revalidatiecentrum Zuiderhout in Haarlem onder het genot van een kopje koffie en boden ze een luisterend oor aan de bewoners.

Leeuwarden
In Leeuwarden organiseerde de Luisterlijn een luisterlunch in de Albert Heijn.

 

 

Privacy statement